brzdy
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
Jojo presne jak rikas... maji dve trubicky ktere se protlucou skrz telo brzdice i desticky... a chlazene kotouce mam taky...ale tyto brzdice jsou fakt tragicky!!!
PECA
Daewoo Nubira II Kombi r.v. 2001 CDX 2,0 16V troška tuningu a hudby
Fiat Punto 1,7TD 3dver. r.v. 1994 žádný tuning a hóóóódně hudby
Honda VFR 800 r.v.1999 miláček, troska tuningu, výfuk pod sedlem atd...
Také jsem měnil
Když jsem koupil auto tak mi stále rachotily brzdy -klepání přez díry všude mi říkaly čepy atd.. chyběly gumičky v pítku třmenu ,asi se to někomu zadrhávalo tak je vyndal.V servisu mi je tam daly a hle za14 dní upečený destičky.To se opakovalo 2*.Vždy do pístku daly mazivo.Když to dělaly po třetí přišel tam nějakej chlápek co dělá Kadety a řekl jim že použily špatné mazivo,které nafoukne gumičku v pístku a ta naásledně zasekne brzdu.Daly tam tedy silikon a je to OK.Teď to opravuji sám nic tam nedávám a chodí to normálně.
njn jak uz jsem psal...na nexii se davali tri druhy trmenu a neni v tom zadny system...proste co jim prislo pod ruku to tam dali...
Ale pokud ti tam pasuji desticky z pomerne modernich trmenu na Tacumu, bud rad...nemas ty nejhorsi GM trmeny jako treba ja...
Ale pokud ti tam pasuji desticky z pomerne modernich trmenu na Tacumu, bud rad...nemas ty nejhorsi GM trmeny jako treba ja...
PECA
Ja uz jsem na ne tak nastvanej, ze jsem se rozhodl zainvestovat a dat na svoji nessi ty nejlepsi trmeny, kotouce a desticky z Kadett GSi...
a kdyz zbydou naky cashe tak hodim kotouce z GSi i dozadu...
a kdyz zbydou naky cashe tak hodim kotouce z GSi i dozadu...
PECA
-
Hornet
Tak mna to cukanie trapi tiez.Ked som to rozmontoval tak som sa dostal ku dvom 19 srubam ale tie saom uz nedokazal povolit a aj som do toho poriadne mlatil.Taze neviem co stym ali si k tomu budem musiet na chvilu sadnut a potrapit sa stym.Inak neviem ktzo to tu spominal ale skusim splasit tu sadu s gumickami vazelinou a piestikmi
-
Pepíno_Honda
to PetrM. Tak jsem byl ve Ferodo Česká Lípa, a koukali na mě jak na blba. žádnou speciální vazelínku na tyto třmeny nevedou a o tý opravný sadě ani nemluvě. Mají jenom sadu gumiček a prachovek za cca 200kč bez dph. ( dva typy 48,52mm). Dneska mi otec volal, že to zase docela dost přibržďuje tak nevím.. Ta firma z Prahy má někde stránky?
- Blue Lanos
Petre hod aspon link ako budu vypadatpetrm píše:No já měl do teď paradox zimní sem měl 14" a letní 13" tak už jezdím jen zimáčích a třesu se nedočkavostí až mi přijdou 15" elektrony gumy už smutně ležej v koutě a určitě se jim chce ven na sluníčko![]()
![]()
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01

Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01

brzdy
nuz hladal som po fore ale nenasiel som... preto sa chcem opytat mozno petrm, ze: zistil som ked som zhodil kolesu na L strane ze mi pritlaca len vnutornu platnicku a vonkajsia akoby stale brzdila. to co sa vysuva je asi to prasiatko (neviem som amatér
)... teda problem by mal byt v celom tom brzdici v ktorom su zalozene platnicky. mam tam tie naj shit GM s dvomi trubickami. da sa s tym daco robit nejake rozhybanie apropo to ako cely ten brzdic ma chodit akosi hore dole ze medzi platnickami je disk volne? resp ako postupovat s tym rozhybanim. mozno sa to tu rozoberalo ale fakt som to nenasiel... vdaka za radu petrm.
apropo kotuc potocim aj rukov ale ide to dost tazko... v podstate sa to tvari akoby to brzdilo... ale hreje sa to troska mozno aj dost neviem to zhodnotit...
Jasně kolo se musí točit volně když ho sundáš a koukneš se do brzd tak tam máš dvě destičky a mezi nima kotouč na tu stranu co ti vede hadička s kapalinou tam je prasátko to musíš zatlačit dovnitř (šroubovákem )musí to jít docela snadno i když né příliš tlačíš se proti kapalině . Pak když vezmeš za celý brzdič musíš s ním pohybovat ve směru prasátka sem a tam zase volně . Když se to nedaří je potřeba rozebrat "posuvy" to je pod plechovými pokličkami pod brzdičem a musíš to důkladně vyčistit a skontolovat jestli nejsou prasklé prachovky a pak vyměnit a nebo aspoň namazat ten váleček (speciální vazelínkou ne normální ) po kterým to běhá normální vazelína nepomáhá a za chvíli to zase zatuhne
měla by se dát sehnat v Lucas brzdách v takových kalíšcích to už sem tu taky psal mockrát a teď si nevzpomenu na označení jinak jestli si na tohle netroufneš a ani bych se nedivil tak jedině do servisu