Jak změřit Lambdu?
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..ale trepete...
..pri zahriatom motore na volnobeznych otackach by hodnota mala byt konstantna..
povedzme niekde pri 700-800mV
pri prudkom pridani plynu to pojde dolu k cca 200mV..
a zase pri prudkej "deakceleracii" to zase vybieha na 900-1000mV..
kedze Lamda je vlastne kyslikove cidlo, tak "meria" zostatkovy kyslik vo vyfukovych plynoch..
cize ak mam "stabilne otacky" a aj "stabilnu hodnotu otvorenia klapky" (zoslapnutie plyn-pedalu)
tak merane napetie na sonde by malo mat pomerne rovnaku hodnotu..
(a to je casty problem "emulatorov lamda sondy" pri motoroch na lpg, ze v kuse behaju hore-dole, a ecu ma ftom potom chaos, atym padom vam to rozsvecuje kontrolky motoru)

..pri zahriatom motore na volnobeznych otackach by hodnota mala byt konstantna..
povedzme niekde pri 700-800mV
pri prudkom pridani plynu to pojde dolu k cca 200mV..
a zase pri prudkej "deakceleracii" to zase vybieha na 900-1000mV..
kedze Lamda je vlastne kyslikove cidlo, tak "meria" zostatkovy kyslik vo vyfukovych plynoch..
cize ak mam "stabilne otacky" a aj "stabilnu hodnotu otvorenia klapky" (zoslapnutie plyn-pedalu)
tak merane napetie na sonde by malo mat pomerne rovnaku hodnotu..
(a to je casty problem "emulatorov lamda sondy" pri motoroch na lpg, ze v kuse behaju hore-dole, a ecu ma ftom potom chaos, atym padom vam to rozsvecuje kontrolky motoru)
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov

Opravy vašich plechových miláčikov
...preco ja musim mat vzdy take stastie   .....chcel som tu lambdu odmerat ale ten plastovy kryt co kryje RJ mi nejde odmontovat , odmontoval som vsetky tie uchyty ale drzi jak hluchy dvere... dojim sa to vytrhnut aby som tam nieco ,,neopravil" . drzi to este na niecom alebo je to len nejake zalepene? prosim poradte, diky
 .....chcel som tu lambdu odmerat ale ten plastovy kryt co kryje RJ mi nejde odmontovat , odmontoval som vsetky tie uchyty ale drzi jak hluchy dvere... dojim sa to vytrhnut aby som tam nieco ,,neopravil" . drzi to este na niecom alebo je to len nejake zalepene? prosim poradte, diky   

.....chcel som tu lambdu odmerat ale ten plastovy kryt co kryje RJ mi nejde odmontovat , odmontoval som vsetky tie uchyty ale drzi jak hluchy dvere... dojim sa to vytrhnut aby som tam nieco ,,neopravil" . drzi to este na niecom alebo je to len nejake zalepene? prosim poradte, diky

Změř ji přímo v motoru   Jen nevím jestli se má měřit odpojená nebo připojená
   Jen nevím jestli se má měřit odpojená nebo připojená  

Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová

Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
jasne.... diky za rady   , ale predsa sa este nieco spytam. inak hladal som to na fore ale na tuto otazku som vzdy nasiel len odpoved ,, uz sa to tu niekde pisalo" . da sa napojit namiesto lambdy s 1 kablikom aj lamda vyhrievana? cize dva a viac kablikov a ak ano zvladnem to sam doma?? ak niekto vie kde sa to tu spominalo , staci dat linkmozno som to prehliado.... diky.
  , ale predsa sa este nieco spytam. inak hladal som to na fore ale na tuto otazku som vzdy nasiel len odpoved ,, uz sa to tu niekde pisalo" . da sa napojit namiesto lambdy s 1 kablikom aj lamda vyhrievana? cize dva a viac kablikov a ak ano zvladnem to sam doma?? ak niekto vie kde sa to tu spominalo , staci dat linkmozno som to prehliado.... diky.   

, ale predsa sa este nieco spytam. inak hladal som to na fore ale na tuto otazku som vzdy nasiel len odpoved ,, uz sa to tu niekde pisalo" . da sa napojit namiesto lambdy s 1 kablikom aj lamda vyhrievana? cize dva a viac kablikov a ak ano zvladnem to sam doma?? ak niekto vie kde sa to tu spominalo , staci dat linkmozno som to prehliado.... diky.