Vysoké voľnobežné otáčky
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Vysoké voľnobežné otáčky
Čaute,v poslednej dobe som spozoroval tento problém...po zastavení, napr. na križovatke ostávajú otáčky na voľnobeh okolo 1500-1600 a neklesnú...Ak naštartujem teplý motor, napr. po jazde, tak asi po 2-3 sekundách otáčky klesnú normálne na cca 950 a takto ostávajú...ináč, motor ide dobre a bez problémov. Chcem sa opýtať, čo s tým.   Vďaka.

NEXIA Sedan 16V

- Reklama
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vysoké voľnobežné otáčky
ty otacky zustanu jen potom co se rozjedes a zastavis??
nebo i po startu kdyz pridas tak zustanou??
v prvnim pripade by to moh byt snimac otacek
v tom druhym krokovy moturek

nebo i po startu kdyz pridas tak zustanou??
v prvnim pripade by to moh byt snimac otacek
v tom druhym krokovy moturek
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech

ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
Keď idem a zastavím napr. na križovatke, tak to drží otáčky okolo 1500-1600, ak motor naštartujem a stojím na mieste a len pridám plyn, tak sa otáčky vrátia na cca 950....ešte som si všimol, že keď pred križovatkou spomaľujem rýchlosť a idem na voľnobeh, tak otáčky pomaly klesajú až ku cca 1300 ale keď už zastavím, tak ich zdvihne na tých 1500-1600...

NEXIA Sedan 16V

- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
kontrolka motora nesvieti...
???
toto robi aj pri vadno cidle rychlosti..

???
toto robi aj pri vadno cidle rychlosti..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov

Nie, kontrolka motora nesvieti, teda po naštartovaní zhasne, a tak aj ostane celý čas...

NEXIA Sedan 16V

- daredriver
viděl bych to na krokový motorek

DAEWOO TICO
DAEWOO NEXIA 1,5 16V
ŠKODA 120
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=57&t=13482 nahradní díly na Nexii

DAEWOO NEXIA 1,5 16V
ŠKODA 120
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=57&t=13482 nahradní díly na Nexii
A dá sa to nejako jednoducho vyskúšať doma, či je to krokový motorček ?...Alebo treba ísť rovno do servisu?

NEXIA Sedan 16V

- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//

Zlieva - Prosimta vyriesil si tento svoj problem co si pisal tu??? Presne ten isty problem do tvojho detailu mam aj ja   
   Krokovy motorcek a sanie som vycistil a nic... JRDa co mam este prosimta pozriet, nejaky tip? Alebo zlieva ako si dopadol co bolo chybne??
 Krokovy motorcek a sanie som vycistil a nic... JRDa co mam este prosimta pozriet, nejaky tip? Alebo zlieva ako si dopadol co bolo chybne??   Ja uz asi zavolam k nesi knaza
 Ja uz asi zavolam k nesi knaza  

Krokovy motorcek a sanie som vycistil a nic... JRDa co mam este prosimta pozriet, nejaky tip? Alebo zlieva ako si dopadol co bolo chybne??
 Krokovy motorcek a sanie som vycistil a nic... JRDa co mam este prosimta pozriet, nejaky tip? Alebo zlieva ako si dopadol co bolo chybne??   Ja uz asi zavolam k nesi knaza
 Ja uz asi zavolam k nesi knaza  
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..

No neviem či som to vyriešil definitívne, ale teraz mi to už nerobí...  , teda nemal som veľmi čas to dať niekamu, aby sa na to pozrel, ale kamarát mi poradil, aby som pre istotu vymenil vzduchový filter...nakoľko mi nevyšlo zastaviť sa v obchode kúpiť nový, tak som minule na chate starý vybral a "vyprášil ho", a na spiatočnej ceste nastalo prekvapenie...na každej križovatke, kde som zastal, tak otáčky išli pekne dolu, pod 1000, tak ako predtým...odvtedy to vyzerá OK...takže tento týždeň určite ten nový filter pojdem kúpiť....
 , teda nemal som veľmi čas to dať niekamu, aby sa na to pozrel, ale kamarát mi poradil, aby som pre istotu vymenil vzduchový filter...nakoľko mi nevyšlo zastaviť sa v obchode kúpiť nový, tak som minule na chate starý vybral a "vyprášil ho", a na spiatočnej ceste nastalo prekvapenie...na každej križovatke, kde som zastal, tak otáčky išli pekne dolu, pod 1000, tak ako predtým...odvtedy to vyzerá OK...takže tento týždeň určite ten nový filter pojdem kúpiť....  ,
 ,

, teda nemal som veľmi čas to dať niekamu, aby sa na to pozrel, ale kamarát mi poradil, aby som pre istotu vymenil vzduchový filter...nakoľko mi nevyšlo zastaviť sa v obchode kúpiť nový, tak som minule na chate starý vybral a "vyprášil ho", a na spiatočnej ceste nastalo prekvapenie...na každej križovatke, kde som zastal, tak otáčky išli pekne dolu, pod 1000, tak ako predtým...odvtedy to vyzerá OK...takže tento týždeň určite ten nový filter pojdem kúpiť....
 , teda nemal som veľmi čas to dať niekamu, aby sa na to pozrel, ale kamarát mi poradil, aby som pre istotu vymenil vzduchový filter...nakoľko mi nevyšlo zastaviť sa v obchode kúpiť nový, tak som minule na chate starý vybral a "vyprášil ho", a na spiatočnej ceste nastalo prekvapenie...na každej križovatke, kde som zastal, tak otáčky išli pekne dolu, pod 1000, tak ako predtým...odvtedy to vyzerá OK...takže tento týždeň určite ten nový filter pojdem kúpiť....  ,
 ,NEXIA Sedan 16V

- koniQ
- Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň
hmm krokovy motorček a filter maju dost spolocneho ak mas zaneseny filter tak ti krokovy motor viac otvara a pusta viac vzduchu preto ti potom RJ moze davat palivo a tym padom mas vacsie otacky ja osobne filter vzduchovy a olejovy filter menim spolocne spolu s olejom tj 15 000 max 17 000 a to jazdim na LPG

Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz,  3/17 125 000 km
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.

blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
Diky Zlieva za radu....No a problem je vyrieseny   ... Holke sa tazko dychalo, po vycisteni vzduchoveho filtra od prachu a peľu Nesi frci ako hodinky a nadherne si uz vzdy drzi 800ot . Behom tyzdna kupim uplne novy filter a hotovo.. Vobec by ma nenapadlo ze problem bude vo filtry kedze som ho menil pred pol rokom a tak rychlo to zbehlo...Lenze zalezi kde sa jazdi a po akom prasnom prostredi
 ... Holke sa tazko dychalo, po vycisteni vzduchoveho filtra od prachu a peľu Nesi frci ako hodinky a nadherne si uz vzdy drzi 800ot . Behom tyzdna kupim uplne novy filter a hotovo.. Vobec by ma nenapadlo ze problem bude vo filtry kedze som ho menil pred pol rokom a tak rychlo to zbehlo...Lenze zalezi kde sa jazdi a po akom prasnom prostredi  

... Holke sa tazko dychalo, po vycisteni vzduchoveho filtra od prachu a peľu Nesi frci ako hodinky a nadherne si uz vzdy drzi 800ot . Behom tyzdna kupim uplne novy filter a hotovo.. Vobec by ma nenapadlo ze problem bude vo filtry kedze som ho menil pred pol rokom a tak rychlo to zbehlo...Lenze zalezi kde sa jazdi a po akom prasnom prostredi
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..

hmm, zaujimave, ja mam volnobezne otacky presne 1000RPM, mamkina nexia ma nizsie okolo 700-800..

No tak uz mam novy vzduchovy filter a otacky uz mi nekolisu vobec...drzi mi ich stale presne pod 1000ot ako ma byt....Inak mam nove kable svieckove a aj veko rozdelovaca + palec a sviecky....A preto som sa vzdy cudoval ze preco mi na 3. rychlostnom stupni da auto maximalne 90 km/h a aj to uz reve motor ako blazon. A na moje prekvapenie po vymene vzduchoveho filtra za novy tak Nesi v pohode da na 3.rychlostnom stupni 110 km/h a motor je kludny stale   
   viac uz ju netyram
 viac uz ju netyram   
   Nenapadlo ma ze filter bude totalne upchaty
  Nenapadlo ma ze filter bude totalne upchaty  kedze som ho mal novy ked som kupil Nesi..Budem uz ho menit stale s olejom a bude pokoj, nieje drahy.
 kedze som ho mal novy ked som kupil Nesi..Budem uz ho menit stale s olejom a bude pokoj, nieje drahy.

viac uz ju netyram
 viac uz ju netyram   
   Nenapadlo ma ze filter bude totalne upchaty
  Nenapadlo ma ze filter bude totalne upchaty  kedze som ho mal novy ked som kupil Nesi..Budem uz ho menit stale s olejom a bude pokoj, nieje drahy.
 kedze som ho mal novy ked som kupil Nesi..Budem uz ho menit stale s olejom a bude pokoj, nieje drahy.Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..

Mno, podle tabulek by se mel u Kadetta/Racera menit vzduchovy filtr po 30 000 km, nevim jak u Nexii.
Jak jsem psal v jinsim foru, ja vymenil olej a klinovej remen a auti ma uplne jinej zvuk.

Jak jsem psal v jinsim foru, ja vymenil olej a klinovej remen a auti ma uplne jinej zvuk.
Daewoo Nubira 1.6 16V kombi SX, tmavozelena
Škoda Octavia II FL kombi, 1.9 TDI bílá
+ Letajici Cihla - Opel Ascona 1.8 KAT, "modra-metal", hatchback
+ Daewoo Racer 1.5 sedan `94, stříbrná; nyní v autinebi.

Škoda Octavia II FL kombi, 1.9 TDI bílá
+ Letajici Cihla - Opel Ascona 1.8 KAT, "modra-metal", hatchback
+ Daewoo Racer 1.5 sedan `94, stříbrná; nyní v autinebi.