svítící kontrolka brzd
Moderátor: Blue Lanos
svítící kontrolka brzd
Prosím o radu.Začala mi svítit kontrolka na brzdy.Zablokované ale nejsou a auto jinak brzdí dobře.

- Reklama
- 
				Vojta
Re: svítící kontrolka brzd
Dvě možnosti:
1. Zůstal viset spínač ruční brzdy
2. Malé množství brzdové kapaliny
Nic víc mě nenapadá.

1. Zůstal viset spínač ruční brzdy
2. Malé množství brzdové kapaliny
Nic víc mě nenapadá.
Presne, a nic ine ani neexistuje ako zdroj chyby   
    Jedine zeby ABS, ak ho niektore Matizky maju?

Jedine zeby ABS, ak ho niektore Matizky maju?Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu

Vojto,měl jsi pravdu,už je to v pořádku.Byla to nízká hladina brzdové kapaliny.Netušil jsem,že existuje i hlídání hladiny kapaliny.Děkuji.

- alvin
- Kontaktovat uživatele:
mňa to zas neprekvapuje,keď to mávali už aj wartburgy od r.v. 1982, u škodoviek tuším zas signalizovalo pokles tlaku v brzd. systéme,ak sa nemýlim, ruských vozov tiež podobne,výpadok jedneho okruhu  ,myslím,že ono to nemalo ani zložité čidlá,u tých škodoviek bol spínač na pedáli ,ktorý reagoval na hlbší prepad pedála a na wartbugoch bo do viečka nádržky nainštalovaný plavák,podobná ako má benzinomer
,myslím,že ono to nemalo ani zložité čidlá,u tých škodoviek bol spínač na pedáli ,ktorý reagoval na hlbší prepad pedála a na wartbugoch bo do viečka nádržky nainštalovaný plavák,podobná ako má benzinomer

,myslím,že ono to nemalo ani zložité čidlá,u tých škodoviek bol spínač na pedáli ,ktorý reagoval na hlbší prepad pedála a na wartbugoch bo do viečka nádržky nainštalovaný plavák,podobná ako má benzinomer
,myslím,že ono to nemalo ani zložité čidlá,u tých škodoviek bol spínač na pedáli ,ktorý reagoval na hlbší prepad pedála a na wartbugoch bo do viečka nádržky nainštalovaný plavák,podobná ako má benzinomerDACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias  "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti  2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L

Jou. A ako funguju vlastne dnesne meraky hladiny? Meria to odpor, alebo to spina/rozopina el. okruh?

Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu

- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
-------------------Rado77 píše:Jou. A ako funguju vlastne dnesne meraky hladiny? Meria to odpor, alebo to spina/rozopina el. okruh?
Podle mne je asi rozdíl mezi jednotlivými modely Matizů - u modelu Top ty jsou vybaveny protiskluzovou brzdovou soustavou / anti-lock Brake System / ABS - což moje SE nemá - no nevím je to pouze moje doměnka
 ahojky " Vazoun "
 ahojky " Vazoun "  
No jo, ale ci ABS alebo nie, merac nizkej hladiny v nadrzke ma kazdy uz od roku 1900. Moja otazka je, ako to meria...ci na zaklade odporu na drote, alebo to spaja obvod... ? Nevieme ?  Ja som nizku hladinu zistil tak, ze ked som isiel autom po kruhovom objazde sviznejsie, tak kontrolka zhasla , ako sa to v nadrzke naklonilo. Ked mi to robil spinac na rucnej, tak svietilo trvale samozrejme   Este je otazka, ako to maju Matizky s ABS, ci ked ABS zafunguje, tak sa aj na chvilu rozsvieti kontrolka brzd... ?
   Este je otazka, ako to maju Matizky s ABS, ci ked ABS zafunguje, tak sa aj na chvilu rozsvieti kontrolka brzd... ?

Este je otazka, ako to maju Matizky s ABS, ci ked ABS zafunguje, tak sa aj na chvilu rozsvieti kontrolka brzd... ?
   Este je otazka, ako to maju Matizky s ABS, ci ked ABS zafunguje, tak sa aj na chvilu rozsvieti kontrolka brzd... ?Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu

Když ABS zafunguje tak kontrolka brzd se nerozsvítí a pro kontrolu hladiny se používá spínací obvod,to znamená když klesne plovák v nádobce tak se spojí kontakt pro kontrolku (kontrolka svítí)  

Daewoo Nubira 1,6 16v kombi stříbrná metal rv.1998

Sranda, lebo ja som v Matizku nemal plavak v nadobke s brzdovkou, ale z boku nadobky senzor pichnuty (aj som ho mal raz vonku, ked som mal malo brzdovky a skumal som tie veci okolo). Preto som predpokladal, ze kontrolku zopne bud strata obvodu, alebo namerana hodnota odporu...

Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu

- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
Se to jednoduse ukostri a rozsviti se kontrolka, to znamena ze se to rozpoji minusem.
jeste jedna vec co muze rozsvitit kontrolku brzd sou cidla na prednich brzdicich deskach, ovsem pokud tam sou.
Ale v modernich autech na jednu kontrolku sou napojeny vice jak 3 systemy, takze vlasne musi k tomu byt manual

jeste jedna vec co muze rozsvitit kontrolku brzd sou cidla na prednich brzdicich deskach, ovsem pokud tam sou.
Ale v modernich autech na jednu kontrolku sou napojeny vice jak 3 systemy, takze vlasne musi k tomu byt manual
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech

ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW