pomoc s civkou zapalovani
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
pomoc s civkou zapalovani
zdar chlapi mam deawoo nexia 1.5 benzin 8 ventil a mam porad problem s civkou zapalovani.uz  jsem 2krat menil a zase v hajzlu proste probita a auto mi jde na 3 valce ale nekdy jede normale ale musim to tocit a pak jde a  bezi na volnobeh normalne. kabely, svicky jsou nove, prosim o radu  jestli jste to nekdo resil.

- Reklama
Re: pomoc s civkou zapalovani
Si si isty ze je to tou cievkou?alebo si len myslis, ak to mas fakt zmerane a uz druhu cievku ti prebilo tak nech ti poradia autoelektrikari nejaky.....a nevynechava ti len nahodou zapalovanie??co tak vymena veka rozdelovaca + palca?? mas aj to vymenene?alebo si to najprv skontroluj...

Naposledy upravil(a) Dark69 dne ned kvě 03, 2009 21:41, celkem upraveno 1 x.

Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..

Jak jsi zjistil, že je špatná cívka?

NEXIA DOHC 16V  GTX  3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.

KALOS 1,2.,Klíma.
tam je civka ktera dava pulz jen 1.tedy se asi nemuze stat ze by bezel pravidelne na 3.spis by se to hadalo.
pokud to prozenes a jede to tak mozna vstrik nebo tesneni pod hlavou.ja nevim ale civka 2 krat menena to se mi nezda.

pokud to prozenes a jede to tak mozna vstrik nebo tesneni pod hlavou.ja nevim ale civka 2 krat menena to se mi nezda.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil

Simson s 51
Taky se mi to nezdá a proto se ptám, jakým "stylem" došel k poznání, že je vadná VN cívka. Pokud by byla vadná, těžko by to šlo byť i na tři válce. 

KALOS 1,2.,Klíma.

KALOS 1,2.,Klíma.
tak já nevím  ale když na to kouknu ve tmě tak tam skáče jiskra na kostru...
 ale když na to kouknu ve tmě tak tam skáče jiskra na kostru...

ale když na to kouknu ve tmě tak tam skáče jiskra na kostru...
 ale když na to kouknu ve tmě tak tam skáče jiskra na kostru...Re: pomoc s civkou zapalovani
No ale tos tam měl napsat hned! Miloši, záleží na tom, kudy se dostane VN na kostru. Ten kabel to napětí nemusí udržet, pokud to skáče z kabelu. Pokud jiskra skáče přímo z tělesa cívky, bude závada nejspíš v nevhodném umístění, špatné montáži a nebo také , což bývá nejčastější důvod této závady, ve volném "položení " VN kabelů bez svíček . Podstata tkví v tom, že pokud není zajištěno "jiskřiště" , tedy svíčkou položenou na kostře vozidla při opravách motoru, kontrole svíček a podobných manipulacích, vysoké napětí se někam protě probije a "vypálí si svou cestičku". Tím samozřejmě spolehlivě zničí VN cívku proražením izolace. Opravuje se to velmi, velmi těžko. Mnoho řidičů o této možnosti zničit VN civku ani neví.  

KALOS 1,2.,Klíma.

KALOS 1,2.,Klíma.
Teoreticky moze byt prepaleny aj jeden VN kabel a proste iskra nema kade ist, tak sa prederie v mieste s najlahsou priechodnostou. Riesil soom toto na Matize, a ani za svet som nevedel co tomu je (lebo palec rozdelovaca novy aj s vieckom), a raz som v noci zbadal, ako to iskri cez 1 VN kabel (podotykam novy, najazdene s nim par km) na motor. A bolo po vtakoch. Je to trochu haklive na tie VN kable. Novsie vozitka maju uz cievky samostatne a montia sa priamo na sviecku, takze VN kable a rozdelovac odpadaju. Ale tak ci tak, ci VN kable a rozdelovac, alebo novy system cievok, odchadza jedno aj druhe   
Jo a stalo sa aj to, ze boli proste nove VN kable blbe - proste mali dlhsiu tu izolaciu, co ide okolo sviecky a nedolahol ok kontakt kabla na sviecku. Musel som asi pol centi z izolacie odrezat a potom to krasne na tu sviecku "cvaklo".

Jo a stalo sa aj to, ze boli proste nove VN kable blbe - proste mali dlhsiu tu izolaciu, co ide okolo sviecky a nedolahol ok kontakt kabla na sviecku. Musel som asi pol centi z izolacie odrezat a potom to krasne na tu sviecku "cvaklo".
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu

nevim nevim.propalena civka opravdu asi ukostreni pripadne velky odpor nektereho z kabelu.
doufam ze jsi vymenil i privodni k civce.
doporucuju je zmerit jestli maji vsecky odpor a jestli nejaky nema extreme rozdilny.

doufam ze jsi vymenil i privodni k civce.
doporucuju je zmerit jestli maji vsecky odpor a jestli nejaky nema extreme rozdilny.
Simson s 51

Simson s 51
zatím dík moc

- daredriver
JInak pokud chceš mohu ti nabídnout cívku funkční za ja nevím 100,- Mě je k ničemu mám DOHC a tahle je na SOHC

DAEWOO TICO
DAEWOO NEXIA 1,5 16V
ŠKODA 120
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=57&t=13482 nahradní díly na Nexii

DAEWOO NEXIA 1,5 16V
ŠKODA 120
nechci ti do toho moc mluvit ale ty civky jsou totozne.

Simson s 51

Simson s 51
- daredriver
AHA no nevadí dík i tak jich mám doma vícpalikx píše:nechci ti do toho moc mluvit ale ty civky jsou totozne.

DAEWOO TICO
DAEWOO NEXIA 1,5 16V
ŠKODA 120

DAEWOO NEXIA 1,5 16V
ŠKODA 120